sâm. apr. 13th, 2024

Vladimir Putin a avertizat joi într-un discurs ameninţător că „războiul modern cu Rusia va fi complet diferit”. Liderul rus a marcat cea de-a 80-a aniversare a victoriei sovieticilor asupra naziștilor la Stalingrad. Orașul Volgograd și-a schimbat temporar numele în Stalingrad, un gest pe care ruşii îl fac de câteva ori pe an din 2013 încoace. Inclusiv polițiști s-au îmbrăcat în celebrele uniforme ale NKVD, poliția secretă şi brutală a lui Stalin. Consiliul de Apărare al Ucrainei a avertizat acum o săptămână că Putin vrea o bătălie asemănătoare Stalingradului înainte de a pune capăt războiului. 

Vladimir Putin a spus că Rusia este amenințată „din nou” de tancurile germane, așa cum a fost în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, avertizând că Moscova este pregătită să răspundă agresiunii occidentale, relatează The Guardian. 

În cadrul unor evenimente care marchează aniversarea a 80 de ani de la victoria Armatei Roșii asupra Germaniei naziste la Stalingrad, cunoscut astăzi sub numele de Volgograd, Putin a făcut paralele între lupta Uniunii Sovietice în cel de-Al Doilea Război Mondial și invadarea Ucrainei. „Este incredibil, dar adevărat. Suntem din nou amenințați de tancurile germane Leopard. Din nou și din nou suntem forțați să respingem agresiunea Occidentului colectiv.” a spus Putin.

Putin compară Ucraina cu bătălia de la Stalingrad

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *