sâm. apr. 20th, 2024

Fără gardă zile întregi la Cardiologie sau Neurologie, asta scriu medicii Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean Ploiești în dreptul consultului specialistului în fișele pacienților. Tot acolo, aceștia semnalează că medici colaboratori, plătiți la oră, resping solicitările venite în afara programului.
La fel ca anul trecut, când Libertatea a semnalat pentru prima oară problemele de la Spitalul Județean, managerul Bogdan Nica a recunoscut dificultățile și spune că soluția ar fi ca gărzile să fie plătite „la un nivel corespunzător volumului de activitate”. El numește mențiunile din fișe „răutăți”. „Asta nu rezolvă problema bolnavului, dar creează evident tensiuni între compartimente”. Criza de medici continuă la un mare spital din România și în 2023. Anul trecut, Libertatea scria că Spitalul Județean de Urgență din Ploiești a rămas fără 4 medici deodată și de atunci are zile fără gardă la Cardiologie.
„Cine intervine la terapia intensivă din secție?”, se întrebau cadre medicale din spital. Iar întrebarea a rămas valabilă și în luna iulie, când nu a existat medic de gardă timp de 11 zile.  Acum, în posesia ziarului au intrat fișe ale pacienților ajunși la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Ploiești.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *