sâm. iun. 15th, 2024

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage atenția că este „inacceptabil” şi „de netolerat” ca personalul medical să primească bunuri materiale de la pacienți în schimbul serviciilor pe care le oferă. Acesta spune ce ar trebui să ofere pacienții doctorilor în semn de recunoștință și care este soluția pentru rezolvarea acestei probleme.

Ce ar trebui să primească medicii de la pacienți

Alexandru Rafila a făcut aceste afirmații în contextul în care șefa secției Oncologie a Spitalului Județean din Suceava lua bani de la pacienții bolnavi de cancer sau de la aparținătorii acestora. Înregistrările video realizate de anchetatori în perioada de monitorizare arată ce doctorița primea șpagă la fiecare 10-15 minute, sumele variind între 50 de lei și 50 de euro, dar mai primea și produse, precum miere sau brânză.

Alexandru Rafila a precizat că este „inacceptabil” şi „de netolerat” ca personalul medical să primească bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale și a subliniat că pacienţii își pot exprima recunoştinţa faţă de cei care îi tratează oferindu-le flori sau bomboane.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *