sâm. apr. 13th, 2024

Statele Unite pregătesc un pachet de ajutoare militare în valoare de peste 2 miliarde de dolari pentru Ucraina, scrie Reuters, citând două surse oficiale americane, care cunosc situația. Pachetul ar urma să includă, pentru prima oară, rachete cu rază mai lungă de acțiune, precum și alte muniții și armamente. Pe front, avansurile Rusiei sunt nesemnificative, însă armata lui Putin susține că a înconjurat orașul strategic Bahmut. Forțele ucrainene susțin că au reușit să respingă atacurile ruse.

Rușii au înconjurat orașul Bahmut ACTUALIZARE 12:40 Forțele ruse au încercuit Bahmut, un oraș cheie din regiunea Donbas din Ucraina, potrivit unui oficial rus. Rușii se luptă pentru a prelua controlul asupra autostrăzii care merge spre vest de la Bakhmut la Chasiv Yar, a declarat Yan Gagin, consilier al unui oficial instalat de Rusia în estul Ucrainei.

izionare au fost respinse.  „Bakhmut este acum înconjurat operațional, forțele noastre închid inelul din jurul orașului”, a spus Gagin la televiziunea de de stat. „Lupta pentru controlul autostrăzii Chasiv Yar-Bahmut este acum în desfășurare”.  Afirmațiile lui Gagin nu au putut fi verificate în mod independent, precizează SkyNews. Bahmut rămâne unul dintre principalele obiective ale atacurilor rusești. Trupele și mercenarii din grupul Wagner au fost blocați până acum de ucraineni în cea mai lungă bătălie de uzură de la începutul războiului. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serhiy Cherevaty, a declarat ieri: „Trupele ruse nu au putut tăia drumul care este folosit pentru aprovizionarea forțelor armate ucrainene”. El a adăugat: „Armata ucraineană din Bahmut este aprovizionată cu tot ce este necesar”. Kremlinul avertizează în legătură cu livrarea unor rachete cu rază lungă de acțiune ACTUALIZARE 12:30 Rachetele cu rază lungă despre care se crede că vor fi incluse într-un viitor pachet militar american pentru Ucraina ar „escala” conflictul, spune Kremlinul. Statele Unite pregătesc un pachet de ajutoare militare în valoare de peste 2 miliarde de dolari pentru Ucraina, scrie Reuters, citând două surse oficiale americane, care cunosc situația. Pachetul ar urma să includă, pentru prima oară, rachete cu rază mai lungă de acțiune, precum și alte muniții și armamente.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *