mie. dec. 6th, 2023

Vremea s-a schimbat radical la noi la țară, iar temperaturile sunt scăzute. Una dintre cele mai neplăcute sarcini în diminețile de iarnă pe care le au șoferii este să dezghețe parbrizul autoturismului. Nu este deloc ușor, iar cât mai multe persoane fac această greșeală și își pot pune în pericol mașina. Iată ce trebuie să eviți atunci când îți dezgheți parbrizul

  • Cum să-ți dezgheți corect parbrizul
  • Iată greșeala pe care trebuie s-o eviți!

Temperaturile sunt destul de scăzute în această perioadă, iar viscolul și ninsoarea sunt prezente la noi în țară. Multe persoane obișnuiesc să fac această greșeală atunci când își vor să-și dezghețe parbrizul autoturismului. Iată ce trebuie să eviți!

Greșeala pe care trebuie să o eviți atunci când îți dezgheți parbrizul

Nu este recomandat să spargi gheața formată cu racleta sau orice altceva deoarece riști să-ți fisurezi geamul. Este important să nu folosești o racletă prea dură sau prea aspră deoarece îl poți zgâria. Multe persoane fac greșeala de a turna apă fierbinte pentru a dezgheța parbrizul, însă diferența de temperatură poate provoca fisuri, motiv pentru care trebuie să eviți acest lucru.

Cei mai mulți șoferi obișnuiesc să curețe zăpada doar de pe geamuri, dar nu și de pe capotă sau plafon. Atunci când te pornești la drum bucățile de zăpadă pot cădea și se poate depune din nou aburi pe geam motiv pentru care este recomandat să cureți toată mașina de zăpadă.

Trucul eficient pe care trebuie să-l încerci

Îți poți dezgheța parbrizul în doar câțiva paș,i asta dacă vei pune alcool medicinal într-un pulverizator cu apă care să fie la temperatura camerei. Vei observa că gheața se va topi imediat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *