mie. dec. 6th, 2023

Duminică, 29 ianuarie, au loc alegerile regionale din land-ul Austria Inferioară, condus de partidul aflat la guvernare, OVP, de ani de zile. Mulți zic că Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a hotărât să blocheze aderarea României și Bulgariei la Schengen doar dintr-un motiv pur electoral, pentru a își face campanie cu privire la votul de astăzi. Dacă în prezent partidul său deține majoritatea absolută, sondajele recente arată că după acest final de săptămână situația ar putea să se schimbe.

Astfel, sondajele arată că sprijinul pentru partidul OVP, din care face parte și Karl Nehammer, condus de Johanna Mikl-Leitner în Austria Inferioară, ar putea pierde 10 puncte procentuale în urma alegerilor regionale de duminică, lucru care s-ar traduce printr-o cădere de 40%. Acesta ar fi un rezultat teribil pentru formațiunea politică în condițiile în care de zeci de ani bifează majorități confortabile în această zonă.

Un partid de extremă dreapta ar putea câștiga

Principalul partid adversar al OVP este formaţiunea de extremă dreapta FPO (Partidul Libertăţii). Acesta se află în pragul unui succes istoric şi şi-ar putea dubla scorul, de la 14% la 25%. Ulterior, alegeri regionale urmează să aibă loc în Carinthia în martie şi în Salzburg în aprilie. Alegerile vin în contextul unor semne de profundă criză de încredere în clasa politică, scrie The Local.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *