sâm. apr. 13th, 2024

Băiatul de origine palestiniană a deschis focul, sâmbătă, la o zi după un alt atac sângeros de la o sinagogă din Ierusalimul de Est, a declarat poliția israeliană, potrivit BBC. El a fost reținut.
Două persoane – un tată și fiu – au fost rănite grav, în timp ce atacatorul a fost împușcat și rănit de trecători și este internat la spital. Descriind incidentul de sâmbătă, care a avut loc în cartierul Silwan, chiar în afara orașului vechi al Ierusalimului, un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat că atacatorul a băgat îm ambuscadă cinci persoane care mergeau să se roage. Doi dintre răniți sunt „stare critică”. „Este o creștere semnificativă a nivelului de teroare”, a spus Dean Elsdunne, adăugând că „teroristul” este tratat în spital.
Ca răspuns la cele două atacuri, autoritățile au poziționat „permanent” ofițeri dintr-o unitate de combatere a terorismului, în apropierea Ierusalimului pentru a „răspunde prompt la evenimente excepționale ori de câte ori este necesar”. Cu puţin timp în urmă, poliţia israeliană anunţase arestarea a 42 de persoane care urmau să fie interogate în legătură cu atacul de vineri din apropierea sinagogii Neve Yaakov, în urma căruia au murit 7 oameni.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *