lun. feb. 6th, 2023

Germania a decis, în sfârșit, să doneze Ucrainei tancuri Leopard 2, potrivit publicației Der Spiegel care citează surse guvernamentale.

Anunțul oficial nu a venit încă, dar se pare că exemplul va fi urmat și de americani însă la începutul anului viitor cred analiştii.

Armata ucraineană așteaptă acum tancuri moderne și din partea altor state europene.

Sunt 12 țări care vor să doneze Kievului până la 100 de blindate Leopard 2.

După săptămâni de discuții, Germania a decis să trimită Ucrainei o companie de tancuri Leopard 2. Totodată, va permite, oficial, și altor state europene să livreze acest tip de blindate, potrivit publicației germane Der Spiegel. În primă instanță, Berlinul ar dona 15 tancuri, împreună cu echipamentul auxiliar.

Pistorius, ministrul german al apărării: „NATO nu trebuie să ia parte la război. Și, în același timp, coeziunea alianței e de importanță majoră, atât în fața Ucrainei, națiunea care este atacată în acest caz și pentru care am promis că vom face tot ce e necesar ca să o ajutăm, dar și pentru a trimite mesaje clare și determinate către agresor, Rusia.”

La scurt timp după ce presa germană anunța că Berlinul a decis să trimită tancuri în Ucraina, publicația americană Politico a scris că și Washingtonul a hotărât să livreze Kievului între 30 și 50 de tancuri Abrams.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *