sâm. apr. 20th, 2024

Rusia va considera folosirea proiectilelor cu vârf de uraniu pentru tancurile Leopard 2 drept un atac cu bombe nucleare murdare. Acest lucru a fost declarat de către șeful delegației ruse la OSCE, Konstantin Gavrilov.

Potrivit acestuia, Moscova știe bine că tancurile Leopard 2, vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley și Marder sunt înarmate cu proiectile perforatoare cu miez de uraniu, scrie Pravda.

Utilizarea lor va duce la contaminarea radioactivă din plin a teritoriului, iar Occidentul a folosit deja aceste obuze în timpul conflictelor din Iugoslavia și Irak, susține Gavrilov.

Dacă astfel de obuze sunt livrate la Kiev, vom considera acest lucru drept folosirea de bombe nucleare murdare împotriva Rusiei, și vor fi consecințe care vor urma”, a spus Konstantin Gavrilov.

Avertizăm sponsorii occidentali ai mașinii de război de la Kiev să nu încurajeze provocările nucleare și șantajul”, a mai spus Gavrilov.

Știm că tancul Leopard 2, precum și BMP-urile Bradley și Marder, sunt echipate cu obuze perforatoare de subcalibru cu miez de uraniu, a căror utilizare duce la contaminarea zonei, așa cum s-a întâmplat în Iugoslavia și Irak”, a adăugat diplomatul rus, conform bulgarianmilitary.com.

Rusia amenință

Potrivit lui Gavrilov, țările occidentale au forțat Germania să ia o decizie privind transferul vehiculelor blindate în Ucraina.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *