mar. feb. 7th, 2023

Poliția germană a scos de pe șosea doi șoferi români ai unui autocar cu 42 de pasageri, în Grünstadt. Erau pe drum aproape nonstop de 30 de ore.
Agenții rutieri au consultat documentele celor doi șoferi de autocar și au descoperit că aceștia făcuseră o pauză de doar trei ore după un drum din Franța în România, înainte de a pleca din nou spre Franța. În urma controlului, care a avut loc Autocarul a fost apoi direcționat până la o stație de camioane, în apropiere de Grünstadt. Practic, spune poliția germană, cei doi șoferi români nu făcuseră pauză suficient cât să plece din nou la drum și erau pe șosea, nonstop, de 30 de ore. Astfel, șoferii au fost trimiși, mai întâi, să se odihnească înainte de a li se permite să continue călătoria cu pasagerii lor, scrie site-ul televiziunii regionale Südwestrundfunk.
De asemenea, poliția germană le-a aplicat amenzi atât lor, cât și companiei de transport la care sunt angajați. Un caz similar a fost descoperit pe 11 noiembrie 2022. Un pasager dintr-un autocar din Europa de Est a informat un cunoscut că se temea pentru siguranța lui. Autocarul în care se afla era pe drum fără oprire de trei zile. Așa că a fost oprit și verificat la Grünstadt. În autocar se aflau 71 de pasageri și trei șoferi, care conduceau pe rând. Șoferii făcuseră pauze, dar după ce polițiștii i-au chestionat pe pasageri, a fost clar că nu erau corecte. Pe deasupra, cei trei șoferi nu aveau permis de conducere autocare. Au fost deschise dosare penale și șoferi de autocar înlocuitori pentru cei trei au fost nevoiți să vină să preia vehiculul.


sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *