vin. mart. 29th, 2024

Un individ care se declară „suveran” și „om viu” a fost arestat la Judecătoria Sinaia. Bărbatul a ignorat constant solicitările de prezentare la Poliție, într-un dosar.

Florin Ionuț G. este un cetățean din Neamț care se declară ”om viu” și nu persoană, adept al unei ideologii care nu recunoaște autoritatea Statului Român, așa numită sectă a „Suveranilor”– care au documente de identitate proprii -, și a fost arestat de Judecătoria Sinaia.

Individul „suveran” este cercetat într-un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Inițial, Ionuț G. a fost plasat în control judiciar de către procurorii din Sinaia. Pentru că nu a respectat obligațiile impuse de către această formă de măsură preventivă, procurorii au cerut instanței arestarea preventivă, solicitare acceptată de Judecătoria Sinaia pe data de 5 ianuarie, transmite publicația locală „Ziarul Incomod”.

Deși a fost citat de nenumărate ori, contactat telefonic, dar și prin intermediul rețelelor de socializare, căutat prin toată țara, șoferul a ignorat polițiștii și a refuzat categoric să vină la audieri. Și-a explicat atitudinea invocând faptul că el este membru al comunității „Suveranilor”, fiind o ființă vie care nu recunoaște autoritatea statului, și nici legile țării în care trăiește. În cele din urmă a fost adus cu mandate la audieri chiar înainte de Crăciun, în decembrie 2022. Atunci procurorii l-au plasat în control judiciar și l-au lăsat în libertate.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *