lun. feb. 6th, 2023

Cristian Cioacă, acuzat că și-a ucis soția, ar putea ieși mai devreme din închisoare, după ce a ispășit trei sferturi din pedeapsă. Acesta a mers în dimineața zilei de luni, 23 ianuarie, în fața instanței de la Judecătoria Pitești, acolo unde le cere judecătorilor să îl elibereze condiționat. Câte zile de pedeapsă ar fi trebuit să execute.

Începe pentru Cristian Cioacă drumul spre eliberarea condiționată?

Fostul polițist a fost condamnat în 2014 la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare. El a fost acuzat atunci că și-a ucis soția, pe Elodia Ghinescu, al cărei trup nu a fost nici până în ziua de astăzi găsit. Astfel, Cristian Cioacă a fost condamnat în lipsa cadavrului, fiind unul dintre puținele cazuri de acest gen de la noi din țară.

Găsit vinovat de moartea ei, în primă fază, polițistul a primit 22 de ani pentru omor, dar încadrarea a fost schimbată la lovituri cauzatoare de moarte, astfel că i s-a redus sentința.

Cazul avocatei a fost puternic mediatizat la acea vreme, dispariția misterioasă și fără urmă a Elodiei Ghinescu fiind cel mai controversat eveniment din istoria României post-decembriste.

Le cere judecătorilor să îl elibereze

Cristian Cioacă a fost prezentat în urmă cu câteva zile în fața comisiei de eliberare de la Penitenciarul Mioveni, dar i-a fost respinsă cererea. Astfel că, fostul polițist a făcut contestație în instanță, iar astăzi, 23 ianuarie 2023, a mers în fața magistraților de la Judecătoria Pitești,

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *