lun. feb. 6th, 2023

Din păcate, România se va mai confrunta o perioadă cu numărul crescut de viroze respiratorii, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Când ne putem aştepta la o scădere a cazurilor şi ce recomandări are ministrul pentru românii care vor să evite astfel de probleme de sănătate?

Alexandru Rafila: Numărul de cazuri de infecţii a crescut substanţial, a ajuns la aproape 140.000 de viroze respiratorii

Abia spre finalul lunii ianuarie, numărul virozelor şi cel al cazurilor de gripă va scădea. În acest moment, suntem pe un trend crescător, în condițiile în care au fost înregistrate 140.000 de viroze respiratorii doar în ultima săptămână.

„Am avut ieri raportarea săptămânală, a fost realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Numărul de cazuri de infecţii a crescut substanţial, a ajuns la aproape 140.000 de viroze respiratorii, doar în ultima săptămână.

Este o creştere substanţială, totuşi, nu am atins recordul din urmă cu 3-4 ani, sezonul 2019-2020. Acolo am avut o săptămână cu peste 170.000 de cazuri de viroze. Nu e neapărat un record.

Recordul e mai degrabă legat de numărul mare de cazuri de gripă, fie că sunt cazuri de gripă clinică, fie confirmată în urma testelor de laborator”, a declarat ministrul Sănătăţii pentru Digi24.

Ce a fost diferit în acest sezon?

Acest sezon a avut însă anumite particularităţi, a explicat Alexandru Rafila.

„În primul rând, sezonul virozelor, dar şi gripal a început cu vreo 3-4 săptămâni mai repede decât începea de obicei. Numărul de cazuri este mare şi am înregistrat deja şi primele decese.

Raportarea de ieri a indicat 25 de decese. Între momentul colectării datelor şi momentul în care ne găsim acuma s-au mai înregistrat, din păcate, încă cinci decese.

Toate au fost la persoane care nu fuseseră vaccinate. Iar cazul cel mai dramatic a fost al unui copil de 7 luni care din nefericire a făcut o formă de boală care a generat pierderea vieţii”, a adăugat şeful de la Ministerul Sănătăţii.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *