joi. dec. 7th, 2023

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat demararea campaniei ReturRO care va începe pe 30 noiebrie 2023. Însă, până atunci, fiecare producător de bunuri ambalate în ambalaje SGR este obligat să figureze în bazele de date puse la dispoziție de ReturRO.

Compania RetuRO este obligată să pornească sistemul de returnare a ambalajelor care vor fi reciclate pe data de 30 noiembrie, atunci când vor apărea primele puncte unde cetățenii le vor putea returna și vor putea primi 50 de bani pentru acestea, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR).

Fiecare producător de bunuri ambalate în ambalaje SGR este obligat să figureze în bazele de date

Ministrul Mediului a declarat, miercuri, 18 ianuarie, pentru Antena 3, că „Sistemul de Garanție – Returnare (SGR) a intrat în linie dreaptă și a fost înființată compania RetuRO, de către producătorii și comercianții care implementează acest program în România și care va pune la punct sistemul de garanție-returnare”.

„Astăzi, când vorbim, este deschisă aplicația în care toți producătorii care pun pe piață produse ambalate în ambalaje SGR trebuie să se înregistreze în sistemul informatic.

Acești producători au primit informări și notificări de la RetuRO prin firmele de distribuție care distribuie produsele pe piață. În același timp, și comercianții care vând direct către cetățeni aceste produse au fost informați și trebuie să se înregistreze în sistemul informatic, gestionat de compania RetuRO”, a explicat Tanczos Barna.

Conform acestuia, până la sfârșitul lunii februarie, zeci de mii de producători și comercianți vor fi înregistrați în baza de date la nivel național care asigură implementarea acestui sistem. Ministrul a precizat că este obligația fiecărui producător de bunuri ambalate în ambalaje SGR – pet, sticlă sau metal, de la 0,1 litri până la 3 litri de a fi luat în evidență.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *