lun. feb. 6th, 2023

Ion Țiriac încasează lunar de la statul român o pensie de aproximativ 12.000 de lei. După ce s-a retras din tenis, el a fost angajat în calitate de ofițer în Ministerul de Interne și astfel a ajuns să fie contribuabil.

Ion Țiriac, general SIE în rezervă? Cum de câștigă o pensie de 12.000 de lei, se întreabă un fost jucător de tenis

Într-un interviu pe care l-a acordat în exclusivitate pentru Playsport.ro, Mihai Rusu (74 de ani), fost jucător de tenis și candidat la șefia FRT, l-a luat în vizor pe Ion Țiriac, unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri din România, dar care încasează și o pensie de aproximativ 12.000 de lei din partea statului.

La scurt timp după ce s-a retras din activitatea de sportiv, respectiv în 1979, Ion Țiriac a decis să se angajeze în cadrul Ministerului de Interne pe funcția de ofițer. Ani mai târziu, actualul miliardar a ieșit la pensie cu grad de colonel, motiv pentru care statul îi acordă o pensie uriașă în raport cu media din România.

De altfel, această sumă l-a făcut pe Mihai Rusu să își pună semne de întrebare. Fost sportiv, Mihai Rusu s-a reprofilat la începutul anilor ’80 și a început o carieră de succes în jurnalism. În 1983 s-a angajat la Europa Liberă și a început să își creeze tot mai multe legături în domeniu.

”Cum încasează pensie dacă a lipsit opt ani din țară?”, s-a întrebat Mihai Rusu despre Ion Țiriac, în interviul pe care l-a acordat pentru Playsport.ro.

După o scurtă pauză, tot el a argumentat un răspuns:

„Da, pentru că din cartea altui fost coleg de-ai mei de la ”Europa Liberă”, Liviu Vălenaș, ”Fabrica de spioni”, aflăm negru pe alb că, în anii ‘90, Ion Iliescu l-a avansat pe Țiriac la gradul de general SIE (Serviciul de Informații Externe), alături de Teodor Meleșcanu sau George Păunescu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *