lun. feb. 6th, 2023

Este dezastru în SUA! Președintele Joe Biden a declarat stare de catastrofă majoră în California. După trei săptămâni de precipitații care au făcut deja cel puţin 19 victime, statul va avea de-a face cu noi intemperii.

Dezastru în SUA! Președintele a declarat stare de catastrofă majoră. S-a dat ordin de evacuare

Mai precis, Joe Biden a ordonat sâmbătă seară furnizarea unui ajutor federal pentru ca locuitorii şi colectivităţile din acest stat american să poată să repare distrugerile cauzate începând din 27 decembrie de o serie de furtuni de iarnă violente, care au provocat inundaţii, alunecări de teren şi scurgeri de noroi, potrivit informațiilor transmise de Casa Albă într-un comunicat.

Amintim că un val de ploi şi de ninsori în regiunile montane a afectat sâmbătă numeroase zone din California, c el mai populat stat american, ale cărui soluri sunt deja saturate cu apă, conform afp.com

Serviciul naţional de meteorologie a lansat un nou avertisment

De asemenea, Serviciul naţional de meteorologie din această ţară (NWS) a avertizat că un nou „râu atmosferic”, o fâşie îngustă din atmosferă care transportă cantităţi enorme de umiditate din regiunile tropicale, este aşteptat pentru luni, zi liberă în SUA, când va aduce „noi valuri de precipitaţii extreme”.

Mai multe linii electrice au fost afectate, în timp ce numeroase câmpuri agricole şi drumuri au fost inundate.

NWS se aşteaptă la „inundaţii dezastruoase” în valea de joasă altitudine a râului Salinas, o importantă regiune agricolă situată la sud de Golful San Francisco.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *