lun. feb. 6th, 2023

Cartea Recordurilor conține atât performanțe umane, cât și lucruri extreme ale lumii naturale. Printre ele, și mame eroine, cum ar fi cea mai prolifică, cea mai tânără și cea mai bătrână.

Cartea Recordurilor: mamele la extreme pe care le consemnează istoria

Cea faimoasă

Nadya Suleman, cunoscută și sub numele de ”Octomama”, a devenit celebră în întreaga lume în 2009, după ce a dat naștere la nu mai puțin de opt copii. Americanca este și singura mamă despre care se cunoaște că a născut opt copii și toți au supraviețuit, potrivit Unica.md.

Cea prolifică

Recordul pentru cei mai mulți copii născuți de o femeie aparține unei țărănci din Rusia, care a trăit în secolul al XVIII-lea și a avut 69 de moștenitori. Soția lui Feodor Vassiliev din satul Șuia a avut 27 de sarcini și a născut de 16 ori gemeni, de patru ori cvadrupleți și de șapte ori tripleți. 65 dintre cei 67 de copii au supraviețuit nașterii.

Lina Medina, o fetiță peruană, avea cinci ani, șapte luni și 21 de zile atunci când a născut, în mai 1939. Inițial, medicii au crezut că abdomenul crescut al fetei era o tumoare, descoperind ulterior că era însărcinată în șapte luni. Ea ar fi avut menstruație de la opt luni, conformpublicației La Press Medicale. În primă instanță, tatăl copilului a fost arestat, fiind suspectat de incest. A fost eliberat, în lipsă de probe.

Cea mai bătrână

Omkari Panwar este femeia care a dat naștere la cea mai înaintată vârstă. Indianca a avut gemeni, în iunie 2008, la vârsta de 70 de ani. Ea a conceput copiii, băiat și fată, prin fertilizare in vitro și a născut prin cezariană. Fetița a murit, la vârsta de 4 ani, din cauza unui tratament administrat greșit. Femeia mai avea deja doi copii și cinci nepoți.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *