lun. feb. 6th, 2023

Produsele de unică folosinţă din plastic au un impact negativ major asupra mediului înconjurător şi a sănătăţii oamenilor, 70% dintre deşeurile descoperite în apele şi pe plajele planetei fiind produse din plastic.

Guvernul de la Londra anunță măsuri de combatere a acestui fenomen. Executivul britanic a declarat că va interzice produsele de unică folosință, cum ar fi farfuriile și tăvile din plastic, în efortul de a reduce poluarea, informează TechTimes.

Anglia produce, anual, aproximativ 1,1 miliarde de farfurii nebiodegradabile

Statisticile arată că Anglia produce, anual, aproximativ 1,1 miliarde de farfurii nebiodegradabile și 4,25 miliarde de piese de veselă de unică folosință, dintre care doar 10% sunt reciclate. Măsura adoptată de guvernul de la Londra reprezintă o realizare notabilă în ceea ce priveşte combaterea deşeurilor marine.

Introducerea interzicerii articolelor de unică folosință nu se aplică peste tot la fel

După numeroase speculații, secretarul pentru Mediu, Thérèse Coffey, a confirmat zilele trecute că va interzice o varietate de produse din plastic de unică folosință, a scris The Guardian.

Potrivit lui Coffey, o furculiță de plastic poate avea nevoie de de două secole să degradeze la groapa de gunoi sau otrăvind mările și oceanele.

”Sunt hotărâtă să acționez pentru a aborda această problemă direct. Am făcut deja pași majori în ultimii ani – dar știm că mai sunt multe de făcut” a adăugat ea. Pe de altă parte, se pare că măsura nu se aplica peste tot la fel.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *