mar. feb. 7th, 2023

Pensia pentru mulți este un coșmar. Muncim pentru ea toată viață. Nopți nedormite, sacrificii și în final vestea tristă potrivit căreia cei născuţi după anul 1968, adică peste 1,8 milioane de români, vor fi puternic afectaţi la pensii. Cum și de ce, o analiză simplă, în continuare.

Coșmar fără sfârșit. Peste 1,8 milioane de români, născuţi după anul 1968, vor fi puternic afectaţi la pensii. Analiză de ultimă oră

Un număr de peste 1,8 milioane de români născuţi după anul 1968 vor fi puternic afectaţi la pensii. Motivul, unul evident: problemele demografice tot mai mari ale ţării noastre. Dovada în acest sens o reprezintă noile date ale recensământului.

Despre ce este vorba în mod concret. România și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei la 65 de ani, până în 2035, și introducerea de stimulente pentru majorarea voluntară a vârstei standard de ieşire la pensie până la 70 de ani.

Specialiștii români sunt de părere că problemele demografice ale țării noastre se vor acutiza în următorii 20-30 de ani, declinul sistemului de pensii urmând să înceapă în anul 2030, când o mare parte din „decreței” vor ieși la pensie. Despre ei, pe larg, mai jos.

În prezent, lucrurile stau oarecum bine deoarece numărul angajaților cu carte de muncă este puțin mai mare decât cel al pensionarilor, ceea ce conferă o oarecare stabilitate.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *