mar. feb. 7th, 2023

Simona Halep are în continuare parte, indirect, de susținerea lumii medicale din România în scandalul de dopaj în care este implicată. În prezent, jucătoarea de tenis de 31 de ani este suspendată provizoriu din activitate după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat la finalul lunii august, în timpul turneului de la US Open, pe care l-a părăsit încă din primul tur, eliminată surprinzător de Daria Snigur.

Procesul Simonei se va desfășura la tribunalul independent londonez Sports Resolutions. Momentan, avocații angajați de fostul lider WTA pregătesc apărarea în această speță și se pare că deja au identificat argumente extrem de solide în favoarea româncei.

Simona Halep, apărată de un medic român: „Nu cred așa ceva”

În paralel, Halep a mai primit un „vot de încredere” din partea unui cunoscut medic din România. Întrebat despre doping la modul general, Ion Codorean, expert în ortopedie și medicină sportivă, a spus că nu concepe ca un sportiv de nivel înalt să apeleze la așa ceva și și-a argumentat punctul de vedere. În mod indirect, poziția sa, exprimată la modul general, poate fi aplicată și în cazul particular al Simonei Halep.

„Eu nu cred că în tenis, la nivel înalt, cineva riscă să facă așa ceva (n.r. Dopaj). Ați văzut că, după un anumit nivel, ei câștigă mai mult din imagine decât din tenis. Și atunci ar pierde absolut tot, deci nu cred!”, a spus Ion Codorean, fost medic la Steaua între 2000 și 2002, potrivit gsp.ro.

Un alt aspect important care ar dovedi nevinovăția sportivei din Constanța

Anterior, un punct de vedere cumva asemănător a fost exprimat și de George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis. El a mers pe ideea conform căreia, dacă ar fi avut informații că într-adevăr Simona Halep s-a dopat în mod voit, firmele care o sponsorizează pe româncă s-ar fi dezis de ea. Fapt ce nu s-a întâmplat.

„Eu cred că da (va mai juca pentru România – n.r.). După ce va termina cu aceste probleme, cred că va mai juca.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *