lun. feb. 6th, 2023

Kremlinul a transmis că liderul rus Vladimir Putin este dispus să poarte discuții referitoare la pacea din Ucraina, la aproape un an după ce a declanșat un război, pe 24 februarie 2022, numindu-l „operațiune militară specială”.

Kremlin, mesaj despre pacea din Ucraina

De asemenea, Kremlinul a transmis că este „preferabilă” atingerea obiectivelor sale prin mijloace politice și diplomatice, dar că poziția Ucrainei și a Occidentului împiedica în acest moment posibilitatea desfășurării unor discuții.

Într-una dintre cele mai recente declarații ale sale, Kremlinul a menționat că forțele ruse fac progrese în operațiunile militare din jurul orașului minier Soledar din estul Ucrainei.

Kremlinul, despre SUA și NATO

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat recent că deși susțin că nu se implică în „conflictul” din Ucraina, Statele Unite ale Americii și NATO iau parte în mod indirect în acesta, ajutându-i pe ucraineni cu arme, tehnologie și informații clasificate.

Astfel, Dmitri Peskov a reiterat o declarație a secretarului general al Consiliului de Securitate rus Nikolai Patruşev, care a subliniat luni că Rusia luptă în Ucraina cu NATO.

„Evenimentele din Ucraina nu sunt o confruntare între Moscova şi Kiev. Aceasta este o confruntare militară a NATO, mai ales a Statelor Unite şi Angliei, cu Rusia. De frica unui contact direct, instructorii NATO îi conduc pe băieţii ucraineni la o moarte sigură.

Noi nu ne aflăm în război cu Ucraina, pentru că, prin definiţie, nu-i putem urî de ucrainenii obişnuiţi. Cu cât mai repede îşi dau seama cetăţenii Ucrainei că Occidentul luptă împotriva Rusiei cu mâinile lor, cu atât vor fi salvate mai multe vieţi.

Întreaga poveste cu Ucraina a început la Washington, cu scopul de a pune la punct tehnologii care să permită delimitarea şi montarea popoarelor unite unele împotriva altora”, a spus Nikolai Patruşev.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *