lun. feb. 6th, 2023

Premierul a declarat vineri că rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. În ceea ce privește anul 2023, Nicolae Ciucă a subliniat că rata de absorbție ar putea urca la un nivel record pentru România, de 95%.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că rata de absorbție a fondurilor europene s-a ridicat la 71% anul trecut, o creștere semnificativă față de anul precedent. În acest context, șeful executivului a subliniat că România poate obține și în 2023 o performanță similară, dacă nu chiar mai bună, de 95%.

România a atins o rată de absorbție a fondurilor europene de 71% în 2022

„Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în #România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiții strategice. Adunând și banii veniți prin #PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum.

Pentru anul în curs, țara noastră are capacitatea de a obține o performanță similară, în materie de atragere a banilor europeni. Astfel, la sfârșitul acestui an, putem atinge un grad de #absorbție de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”, a transmis premierul Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

Obiectivele MIPE pentru anul 2023

Printre obiectivele pentru anul 2023 asumate de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, se află simplificarea, debirocratizarea şi digitalizarea în domeniul fondurilor europene prin crearea unui cadru normativ „suplu, eficient şi orientat spre sprijinirea beneficiarului” şi eliminarea timpilor morţi din procesele de evaluare, selecţie şi contractare a proiectelor cu finanţare din fonduri europene, respectiv aprobarea unui cod al fondurilor europene.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *