lun. iun. 17th, 2024

Rusia urmează să fie cuprinsă de un val record de frig în zilele care urmează. Astfel, în perioada 6-10 ianuarie, la Moscova, se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi de la începutul secolului XXI. Iată cât de frig va fi de Crăciun la ruși.

Rusia, cuprinsă de un val record de frig

Între 6 și 10 ianuarie 2023, la Moscova sunt așteptate înghețuri severe, cu temperaturi care vor coborî până la -29°C. Potrivit previziunilor Hydrometcentre, aceasta va fi cea mai rece perioadă de cinci zile de la începutul secolului.

Anunțul a venit miercuri, 4 ianuarie, din partea lui Roman Vilfand, directorul Centrului de Hidrometeorologie al Rusiei, care a precizat însă că înainte de 6 ianuarie temperaturile în Moscova vor fi „mai degrabă plăcute”, între -2°C și -6°C.

„Un val de frig foarte aspru, o prăbușire a temperaturilor, va avea loc pe 6 ianuarie. Noaptea gerul va ajunge la între -20 și -22°C iar în timpul zilei nu va fi cald, temperaturile ajungând la minus 18-20°C”, a transmis specialistul.

Vilfand a spus că în noaptea zilei de 7 ianuarie, atunci când ortodocșii de rit vechi vor celebra Crăciunul, temperaturile din capitala rusă vor scădea la -27°C, iar a doua zi până la -29°C. Vestea bună pentru aceștia este însă că gradele vor urca la o medie de aproximativ minus 20 de grade pe 9 ianuarie, prima zi lucrătoare după Crăciun.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *