mar. feb. 7th, 2023

Pe data de 8 decembrie 2022, România a primit o lovitură extrem de dură. Țara noastră a ratat aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria a refuzat în ciuda tuturor datelor și argumentelor oficiale de la nivelul UE să ne susțină. Însă, Rareș Bogdan crede că nu doar Austria a stat în calea atingerii acestui obiectiv. Iată ce a declarat europarlamentarul!

Cine ar fi de vină că România nu a intrat în Schengen? Rareș Bogdan a spus totul

Luna trecută, România a ratat o șansă uriașă de a intra în Spațiul Schengen. Cea care a refuzat categoric să ne susțină a fost Austria, pe motiv că țara noastră nu are suficient de protejate frontierele, ceea ce ar oferi cale liberă migranților ilegali.

Acum, însă, Rareș Bogdan vine cu o altă teorie. Europarlamentarul este de părere că și Bulgaria poartă o vină. Declarația a fost făcută în contextul întâlnirii dintre Rumen Radev, președintele Bulgariei, și cancelarul austriac Karl Nehammer, care au petrecut Revelionul împreună.

„Cam tardiv acest gest. Dacă era o discuție în România între președintele și cancelar, sunt convins că toată lumea îl făcea praf pe președintele României, de la opinia publică și până la presă. Sigur că trebuie să continue eforturile diplomatice, dar, din punctul meu de vedere, întâlnirea este ușor tardivă.

Dacă se întâlneau mai devreme poate alta era situația, pentru că o bună parte din ceea ce s-a întâmplat cu România se datorează nesecurizării graniței de sud a Bulgariei, pe la Edirne, cu Turcia, și a faptului că instabilitatea politică din Bulgaria, în ultimii 2 ani, a fost o constantă. Au avut trei rânduri de alegeri și nici astăzi nu au un guvern stabil.

Președintele Bulgariei ar fi putut foarte bine, dacă tot dorea să se implice atât de activ, să o facă înainte, ci să se întâlnească cu Nehammer cu o lună înainte de Consiliul JAI de pe 8 decembrie 2022, pentru că acum e destul de târziu.”, a precizat Rareș Bogdan în cadrul emisiunii moderată de Călin Cociș, la Realitatea Plus.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *