mie. feb. 21st, 2024

Acum, de la începutul lui 2023, pe bonurile fiscale de la restaurante vor fi trecute și sumele pentru bacșiș. În acest context, Mircea Badea a povestit ce a pățit el la un restaurant din America, când a lăsat mai puțini bani pentru bacșiș decât trebuia.

La un restaurant din America, după ce a terminat de consumat preparatele culinare, Mircea Badea a cerut nota de plată. A lăsat și bacșiș, dar doar 10%, știind că așa e obiceiul. La un moment dat, chelnerul a venit la masa la care stătea prezentatorul TV. Acesta l-a întrebat dacă a fost totul în regulă cu mâncarea.

„Am fost la New York la restaurantul Quality Meats. Ne-am omenit, am consumat, apoi a venit nota de plată. Am lăsat 10% bacșiș și au venit cei de acolo să ne întrebe dacă este vreo problemă.

‘A fost totul ok? V-a deranjat ceva?, am fost întrebați. Oamenii de la restaurant chiar erau îngrijorați. Le-am spus că totul a fost ok și le-am zis: ‘dar de ce întrebați? Și-au dat seamă că suntem de pe altă planetă și ne-au zis că acolo bacșișul este 20%. Noi am dat prea puțin, asta era ideea.’, a relatat Mircea Badea în emisiunea pe care o prezintă la Antena 3 CNN, În gura presei, notează dcnews.ro.

Cum se va da bacșiș la restaurante din ianuarie 2023

Bacşişul va fi trecut pe nota de plată şi impozitat! Patronii se bucură pentru că astfel tipsul va putea fi achitat şi cu cardul. Legea a intrat deja în vigoare de la 1 ianuarie.

Potrivit noilor reguli, cei care încasează bacșiș, dar nu îl trec pe bonul fiscal, riscă amenzi de până la 4.000 de lei. Unii ospătari spun că le este rușine să întrebe clienții dacă vor să lase ceva în plus. Duc nota și speră ca oamenii să observe singuri că pe bon au trecută și opțiunea de bacșiș, scrie protv.ro.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *