lun. feb. 6th, 2023

Rareș Bogdan a venit cu noi declarații privind aderarea României la Schengen. Europarlamentarul PNL a atacat puternic ultima acțiune a cancelarului Austriei, Karl Nehammer, care a fost surprins alături de președintele Bulgariei la concertul de la Viena.

Rareş Bogdan a răbugnit la adresa lui Karl Nehammer, pe care l-a acuzat că a dat cu mucii în fasole în problema Schengen. Gestul cancelarului austriac de a îl invita pe președintele Bulgariei la Viena afost taxat dur de liderul PNL. Printr-o astfel de acțiune, Rareș Bogdan a apreciat că Nehammer încearcă să îşi arate o altă faţă propriilor alegători după ce a dat cu mucii în fasole refuzând România şi Bulgaria în Schengen.

Europarlamentarul PNL a apreciat că gestul cancelarului austriac Karl Nehammer de a îl invita pe președintele Bulgariei Rumen Radev la Viena, în prima zi a Anului Nou este o încercare a acestuia de a arăta o altă față propriilor alegători „după ce a dat cu mucii în fasole, după ce a căzut cu nasul în țărână, după ce a refuzat accesul pentru România şi Bulgaria”.

Austria nu trebuie să ne calce în picioare și să ne joace între aceste, cu acest joc dublu Sofia – Viena. România trebuie să schimbe strategia si sa joace major, să nu mai stăm în genunchi și să dăm cu pumnul în masă acolo unde putem, putem în foarte multe locuri, pentru că șansa României este asta”, a spus liderul PNL.

Rareș Bogdan asigură că va negocia fiecare vot din momentul ăsta

În opinia sa, dacă vom continua să stăm cu capul plecat și să facem rugăminți nu vom câștiga nimic.

„Dacă ne jucăm strategia geopolitică pe care o avem în contextul războiului din Ucraina atunci cu siguranță vom fi în câștig. Eu vă asigur că de la nivelul delegației europene de dreapta, liberalii, noi vom apăsa la maxim pe accelerație și nu vom facem niciun fel de… voi negocia fiecare vot din momentul ăsta”, a comentat Rareș Bogdan.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *