mar. feb. 7th, 2023

În a 313-a zi de război, zeci de drone rusești au căzut peste Ucraina și au vizat infrastructura esențială a țării. Șeful NATO a punctat, încă o dată, sprijinul necondiționat pe care Ucraina trebuie să îl primească, pentru a câștiga războiul.

Ucraina a anunțat că a doborât toate cele 39 de rachete care au fost lansate de către armata invadatoare, într-un atac ce a avut loc azi-noapte. Rusia a folosit drone kamikaze Shaded-131/136, din Iran.

UPDATE ORA 14:00. Mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac al rușilor

Armata rusă a lansat un atac asupra orașului Beryslav, în partea de sud a țării, folosind obuze trase din tancuri.Cinci persoane au fost rănite în urma incidentului.

Potrivit guvernatorului regiunii Herson, rușii au bombardat piața din oraș, iar trei persoane încă se află în stare critică, din cele cinci care au fost atacate.

UPDATE ORA 12:30. Ministrul Apărării din Ucraina crede susține că Putin va introduce legea marțială

Ministrul Apărării din Ucraina este de părere că Vladimir Putin urmează să decreteze legea marțială, dar și că se pregătește pentru a începe un nou val de mobilizări.

„Autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbați, vor decreta legea marțială și vor începe un nou val de mobilizare”, a precizat acesta.

UPDATE ORA 11:00. O școală în care se adăposteau ruși a fost bombardată

Armata din Ucraina a atacat o școală din Makiivka, aproape de Donețk, ce devenise loc de refugiu pentru armata rusă. Ucrainenii au folosit rachete HIMARS și, conform surselor rusești, este vorba de sute de victime.

Conform jurnalistului Christo Grozez, atacul ar fi avut loc în noaptea de Revelion și mai mulți corespondenți pro-ruși au precizat, în mediul online, că acolo a fost locul unde s-a aflat „iadul pe pământ”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *