joi. apr. 18th, 2024

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile 2023. Sfântul Vasile cel Mare este prima sărbătoare din noul an calendaristic și are loc chiar pe data de 1 ianuarie. În această zi, credincioșii respectă cu strictețe o serie de obcieiuri păstrate din generație în generație. Iată ce este interzis să faci în prima zi a anului.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile 2023

Sfântul Vasile cel Mare este unul dintre cei mai importanți părinți ai bisericii ortodoxe și unul dintre cei mai mari teologi creștini, care a trăit între anii 329 și 379.

El s-a născut în Cezareea Capadociei, iar părinții săi, Vasile și Emilia, erau oameni înstăriți și cu credință puternică în Dumnezeu. Tatăl lui era un luminat dascăl în cetate.

Înzestrat cu calități intelectuale deosebite, mare iubitor de carte și însetat de cunoaștere, Sfântul Vasile a studiat la mai multe școli din Cezareea, Constantinopol, ajungând chiar până la Atena, la cea mai importantă școală din timpul său.

A studiat logica, matematica, gramatica, științele naturii, retorica, filosofia și medicina. Sfântul Vasile cel Mare a orânduit viața monahală și a întemeiat, pe lângă Biserică, azile și spitale, în ajutorul celor săraci și neputincioși, îndemnând pe cei înstăriți să folosească averile lor, ajutând pe cei lipsiți.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *