lun. feb. 6th, 2023

Rusia este acuzată că ar vrea să schimbe granițele și în Asia și că a început să facă presiuni în acest sens. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat faptul că Moscova ar avea această intenție.

Dmitri Peskov, despre intenția Rusiei de a schimba granițele în Asia

Secretarul Consiliului Securităţii din Armenia, Armen Grigorian, a declarat recent că se fac presiuni asupra Armeniei în ceea ce priveşte Uniunea Statală Rusia- Belarus.

Pe de altă parte, Dmitri Peskov a declarat, miercuri, că niciun funcţionar rus nu a făcut o astfel de afirmație referitoare la necesitatea de a integra Armenia în Uniunea Statală şi nici nu i-a fost comunicată părţii armene o astfel de posibilitate.

„Aceste declaraţii pot fi percepute ca fiind provocatoare. Nu corespund realităţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului despre afirmația referitoare la Armenia, fostă republică a Uniunii Sovietice.

Uniunea Statală Rusia – Belarus

Tratatul de Înființare a Uniunii Statale Rusia – Belarus a fost semnat la data de 8 decembrie 1999. Intenția a fost aceea de a înființa o federație similară Uniunii Sovietice, cu un singur președinte, parlament, constituție, armată, cetățenie, monedă, drapel și așa mai departe.

Uniunea Statală a fost ratificată de Duma de Stat a Rusiei la data de 22 decembrie 1999 și de Adunarea Națională a Belarusului la data de 26 ianuarie 2000, când tratatul a intrat oficial în vigoare.

În noiembrie 2021, cu câteva luni înainte ca Vladimir Putin să declanșeze războiul din Ucraina, liderul rus și autocratul belarus Alexandr Lukașenko au semnat un acord ce prevede 28 de programe de integrare, în cadrul unei reuniuni online a Consiliului Suprem de Stat al Uniunii Statale Rusia – Belarus.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *