mar. feb. 7th, 2023

Informația momentului pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin! Guvernul a venit cu vești bune pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin, după ce a decis eliminarea unei măsuri care a provocat un val de nemulțumire printre oameni.

Informația momentului pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin! Se aplică în toată România

Miercuri, 28 decembrie, Guvernul de la București a decis eliminarea declarației pentru românii care au mai multe locuri de consum pentru a putea beneficia de un preț plafonat la energie. Atunci când a fost anunțată această măsură, ea a stârnit un val de nemulțumire printre oameni, unii considerând că vor sta la cozi interminabile pentru a depune acest document.

După ce s-a decis ca această declarație să fie eliminată, românii cu mai multe locuri de consum vor beneficia de un preț plafonat la energie pentru toate aceste locuri de consum, inclusiv pentru cei care stau cu chirie. Totuși, pentru a putea beneficia de un preț plafonat la energie, românii nu trebuie să treacă de un consum lunar de 300 kWh.

Mai multe categorii de oameni vor fi nevoiți în continuare să depună declarația

Cu toate acestea, există câteva categorii de români care vor fi nevoiți să completeze în continuare declarația, aici fiind vorba despre cei care folosesc aparate medicale, familiile cu minim trei copii cu vârsta sub 18 ani și familiile monoparentale cu cel puțin un copil.

Guvernanții spun că aceste categorii vor avea de plată un preț de 0,68 de lei/kWh, indiferent de cât consumă, însă trebuie să completeze declarația, despre care spun că se poate depune și online.

În ceea ce-i privește pe restul consumatorilor, plafoanele pentru ei rămân neschimbate, fiind vorba despre:

  • 0,68 de lei/kWh pentru un consum sub 100 kWh
  • 0,8 lei/kWh pentru un consum între 100 și 255 de kWh
  • pentru cei care au un consum ce trece de 255 de kWh, dar nu depășește 300 de kWh, diferența va costa 1,3 lei kWh
  • pentru consumul care trece de 300 de kWh, guvernanții spun că se va plăti 1,3 lei kWh

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *