lun. feb. 6th, 2023

Marea sportivă din România a primit o veste bună la final de an! Simona Halep a rămâne în TOP 10 WTA, în ciuda faptului că nu a mai jucat din septembrie după ce a fost acuzată de dopaj.

Cea mai bună veste pentru Simona Halep! Anunțul venit chiar acum în plin scandal de dopaj

Simona Halep rămâne lider în clasamentul WTA, înainte de revelion. Cel mai probabil, sportiva din România va părăsi primele zece poziții la începutul lui 2023, în contextul în care nu va putea participa la turnee timp de câteva luni, chiar dacă va scăpa de suspendarea pentru dopaj, scrie romaniatv.net

De asemenea, Iga Swiatek este lider detașat al clasamentului, cu un punctaj mai mare decât dublul sportivei de pe locul doi, Ons Jabeur. A doua româncă din clasamentul WTA este Irina Begu, care se clasează pe poziția 34.

Totodată, Sorana Cîrstea este pe 45, iar Ana Bogdan ocupă locul 56. Celelalte românce din top sunt Gabriela Ruse, de pe locul 117, Jaqueline Cristian, locul 146, Irina Bară, locul 175 și Alexandra Cadanțu, locul 178.

Amintim că apelul Simonei Halep se va judeca la Londra, iar viitorul sportivei din România este unul incert. Poate primi până la patru ani de suspendare, deși avocații ei speră să nu fie pedepsită. O sentință ar urma să fie dictată în următoarele luni.

De asemenea, Patrick Mouratoglou i-a trimis Simonei Halep un sparring-partner de la academia lui de tenis de la Biot pentru a se antrena pentru Australian Open, acolo unde trebuie să-și apare 240 de puncte pentru sfertul de finală pierdut cu Alize Cornet.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *