lun. feb. 6th, 2023

Cum îți poți da seama dacă telefonul tău este ascultat? Surprinzător sau nu, acest dispozitiv inteligent poate fi spionat foarte simplu, cel puțin de către guverne. Dar și alte părți îl pot asculta. Printre acestea se numără hackerii, angajatorul, un fost partener de viață sau chiar presa.

Cum îți poți da seama dacă telefonul tău este ascultat

În zilele noastre, telefonul mobil a devenit un lucru indisensabil. Însă, acesta poate fi accesat cu ușurință de persoanele din jurul tău, fie că este vorba de prieteni, familie, angajator sau chiar de partenerul de viață.

Telefoanele Android pot fi monitorizate cu ajutorul unor aplicații terțe, în timp ce iPhone-urile pot fi spionate după jailbreak. Dacă bănuiești că telefonul tău este supravegheat de cineva, atunci nu îți face griji. Iată metoda simplă prin care poți afla dacă telefonul tău este ascultat.

Ți s-a întâmplat să vorbești la telefon cu un prieten și să-i spui acestuia că îți dorești un anumit produs, dar, înainte de-l căuta pe Google, pe telefonul tău au început să apară reclame pentru acesta? Ei bine, află că dispozitivul tău ar putea fi ascultat.

Desigur, smartphone-ul are un asistent de recunoaștere vocală care te poate ajuta să găsești răspunsuri la întrebări. Dar acest asistent este proiectat să te asculte numai atunci când tu comanzi acest lucru.

Alte semne că telefonul tău ar putea fi ascultat

  • Probleme cu bateria

Înainte ca iOS și Android să devină populare, problemele cu bateria erau un semn că telefonul a fost exploatat. Bateriile fierbinți rămân o preocupare atunci când vine vorba de smartphone-uri.

Probabil că ești oricum foarte familiarizat cu o baterie supraîncălzită. S-ar putea chiar să fi vizitat un magazin de telefoane și să te fi plâns de această problemă.

În cele mai multe cazuri, ți se va spune pur și simplu că este un lucru standard pentru smartphone-uri. Apple, de exemplu, de obicei, își face griji doar dacă dispozitivul tău. s-a încins atât de tare încât s-a oprit singur.

De ce se încinge atât de tare smartphone-ul? Utilizarea a numeroase aplicații și consumul de conținut media va face ca telefonul tău să se încălzească, deși acest lucru nu ar trebui să fie suficient pentru a provoca vreo deteriorare.

Vizionarea multor videoclipuri va consuma un procent mai mare din baterie decât ascultarea de melodii sau podcasturi, de exemplu. Așadar, da, bateria poate fi o problemă, indiferent dacă telefonul tău a fost ascultat sau nu.

Cu toate acestea, o baterie fierbinte poate fi un semn de ascultare a telefonului mobil. Un software malițios ar putea rula în fundal, permițând altcuiva să asculte conversațiile tale.

  • Creșterea consumului de date și a facturii

Dacă cineva îți monitorizează telefonul, primul lucru pe care îl vei observa este o creștere a consumului de date. În paralel, este posibil să observi și o creștere a facturii.

Majoritatea aplicațiilor rău intenționate folosesc internetul pentru a-ți încărca datele. Așadar, verifică utilizarea datelor pentru a vedea dacă o aplicație sau un software necunoscut consumă în mod suspect date în fundal.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *