lun. feb. 6th, 2023

Este doliu în lumea muzicii! Maxi Jazz, membru de bază și vocalistul principal al trupei Faithless, s-a stins din viață sâmbătă, 24 decembrie, la vârsta de 65 de ani. Vestea a fost confirmată oficial de membrii trupei. Care a fost cauza morții.

A murit solistul trupei Faithless

Maxi Jazz, artistul cel mai bine cunoscut ca solist al grupului englez de muzică electronică Faithless, s-a stins din viață. Un anunț oficial distribuit sâmbătă, 24 decembrie, în mediul online confirmat că muzicianul, pe numele real Maxwell Fraser, a murit „liniștit la domiciliul său din sudul Londrei” în noaptea de vineri spre sâmbătă. Avea 65 de ani.

Regretatul artist s-a născut în Brixton în 1957. Și-a început cariera ca DJ hip-hop, fondând The Soul Food Cafe System în 1984 și difuzând prin intermediul postului de radio pirat Reach FM. După ce l-a întâlnit pe Rollo Armstrong într-un studio, a format Faithless în 1995, alături de Sister Bliss și Jamie Catto, care a părăsit grupul în 1999.

„Ne pare rău să spunem că Maxi Jazz a murit liniștit în somn noaptea trecută. A fost un om care ne-a schimbat viața în atât de multe feluri.
El a dat un sens propriu și un mesaj muzicii noastre. A fost o ființă umană minunată, cu timp pentru toată lumea și cu o înțelepciune care era atât profundă, cât și accesibilă.”, este mesajul postat pe contul de Twitter al trupei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *