mar. feb. 7th, 2023

Aproape 250 de milioane de persoane din China ar fi putut să se infecteze cu Covid-19 în primele 20 de zile ale lunii decembrie, potrivit unei estimări interne a celor mai importanți oficiali din domeniul sănătății din această țară, relatează vineri Bloomberg și Financial Times.

Dacă este corectă, estimarea – pe care CNN nu o poate confirma în mod independent – ar reprezenta aproximativ 18% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei și ar reprezenta cea mai mare epidemie de Covid-19 de până acum la nivel global.

Cifrele citate au fost prezentate miercuri în timpul unei reuniuni interne a Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) din China, potrivit celor două publicații – care au citat surse implicate în discuții. Rezumatul NHC al reuniunii de miercuri a precizat că aceasta a discutat tratamentul pacienților afectați de noua epidemie.

Vineri, o copie a ceea ce se presupune a fi notele reuniunii NHC a fost distribuită pe rețelele de socializare chineze și văzută de CNN; autenticitatea documentului nu a fost verificată, iar NHC nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Atât Financial Times, cât și Bloomberg au prezentat foarte detaliat discuțiile purtate de autorități cu privire la modul de gestionare a epidemiei.

Printre estimările citate în ambele rapoarte, se numără dezvăluirea că numai marți, 37 de milioane de persoane au fost nou infectate cu Covid-19 în întreaga China. Acest lucru contrasta dramatic cu numărul oficial de 3.049 de noi infecții raportate în acea zi.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *