mar. feb. 7th, 2023

Când vine vorba de sarmale, uităm de sănătate, iar acest lucru este valabil mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă. E adevărat că acestea sunt foarte gustoase și arătoase, însă sunt și foarte nocive pentru organismul nostru. Din fericire, însă, un nutriționist a oferit, de curând, câteva sfaturi esențiale. Află cum obții sarmalele care nu îngrașă!

Cum să obții cele mai sănătoase sarmale

Au mai rămas doar câteva ore până la Crăciun, iar gospodinele fac ultimele pregătiri pentru masa festivă. Fără dar și poate, meniul va include și sarmale.

Acestea sunt extrem de gustoase, dar pe cât sunt de bune, pe atât sunt de nesănătoase. Însă, un nutriționist a oferit câteva sfaturi utile de care ar trebui să ții cont atunci când le prepari. Așa nu te vei mai îmbolnăvi și nu vei mai acumula kilograme în plus.

„Alimente corect combinate înseamnă spre exemplu că dacă folosim un orez integral, putem să mâncăm sărmăluțele noastre tradiționale de Crăciun fără să apară acea senzație de rău sau fără să punem neapărat mai multe kilograme.

Recomandabil este să le mâncăm mai reci, cu orez integral și carne mai slabă, chiar și de purcel. Iar un alt secret este să nu punem în ele ulei vegetal.

Carnea macră are oricum grăsime. Sărmăluțele fără ulei vegetal, cu carne slabă și orez integral, reprezintă cea mai bună rețetă pentru un Crăciun reușit!”, a precizat Ilona Tudor, potrivit celor de la Adevărul.

Câte sarmale ar trebui să consumi la o singură masă

Pentru a nu te alege cu probleme de sănătate sau cu kilograme în plus, ar trebui să ai grijă la numărul de sarmale pe care-l consumi la o singură masă.

Dacă acestea nu sunt mari cât pumnul și nici mici cât degetul, sunt suficiente trei sau patru sarmale la o singură masă, a precizat nutriționistul.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *