lun. feb. 6th, 2023

În urmă cu scurt timp, s-a aflat că bărbatul în vârstă de 69 de ani care a ucis vineri trei persoane şi a rănit alte trei în apropierea unui centru cultural kurd, la Paris, ar fi făcut gest deoarece ar fi rasist. Acest lucru ar fi fost spus chiar unui polițist, în timp ce era arestat.

S-a aflat motivul atacului din Paris

Se pare că bărbatul a fost arestat la scurt timp după producerea tragediei, astfel că a fost plasat în arest preventiv, conform spuselor procurorului Parisului Laure Beccuau. În plus, acesta era cunoscut poliţiei din cauza mai multor violenţe cu arma.

În momentul în care a fost arestat avea asupra sa o „valiză”, în care se aflau „două, trei încărcătoare de armă ce erau încărcate, o cutie de cartuşe de calibrul 45 cu cel puţin 25 de cartuşe înăuntru”. Bărbatul a fost imobilizat într-un salon de coafură situat în apropierea centrului cultural kurd, chiar înainte să intervină poliţia.

După producerea incidentului nefericit a fost deschisă o anchetă cu privire la asasinat, tentativă de asasinat, violenţe premieditate cu arme şi încălcarea legislaţiei armelor, iar investigaţiile au fost încredinţate Poliţiei Judiciare.

Totul a început în ziua de vineri, atunci când parizienii se pregăteau de Crăciun, cu puţin înainte de prânz, în arondismentul al X-lea, când un conductor de tren pensionar, de naţionalitate franceză, a folosit o armă în mai multe rânduri. Astfel că trei persoane au fost ucise, o femeie şi doi bărbaţi, dintre care un bărbat a fost grav rănit, iar alţi doi bărbaţi au fost ușor răniţi.

Ulterior s-a aflat că două persoane au fost ucise în faţa Centrului Cultural kurd Ahmet-Kaya, iar o a trei într-un restaurant din apropiere, conform ministrului francez de Interne Gérald Darmanin.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *