lun. feb. 6th, 2023

De o tragedie fără margini a avut parte un bărbat dintr-un stat american. Când s-a văzut eliberat din închisoare, după 30 de ani de nedreptate, a crezut că destinul îi surâde și se va bucura, în sfârșit de viață. Dar nu fost să fie așa. Destinul i-a fost curmat brusc și înfiorător de un glonț care i-a fost fatal, afară, în libertatea mult așteptată timp de trei decenii.

Tragedie fără margini. Un bărbat eliberat după 30 de ani de închisoare pe nedrept este împușcat mortal într-un cimitir

Christopher Williams, în vârstă de 62 de ani, un bărbat originar din Philadelphia, condamnat pe nedrept, a petrecut aproape trei decenii în închisoare înainte de a fi eliberat anul trecut. Doar că nu s-a bucurat prea mult timp în libertate deoarece el a fost împușcat mortal în timp ce participa la o înmormântare, au transmis autoritățile.

După cum a anunțat poliția locală, Williams, a fost împușcat în cap în cimitirul Mount Peace, unde participa la o înmormântare, cu câteva zile în urmă. Deși Williams a fost transportat de urgență la spital, imediat după ce a fost împușcat, bărbatul a fost, însă, declarat mort.

Pentru a înțelege mai bine drama bărbatului împușcat mortal, în timp ce încerca să își refacă viața, integrându-se în comunitate, trebuie să știm povestea lui, pe care o vom reda pe scurt.

Istoric. Williams a fost condamnat în două cazuri separate, un triplu omor din 1989 și uciderea lui Michael Haynesworth, în același an.

Christopher Williams și co-inculpatul Troy Coulston au fost condamnați pentru uciderea lui Haynesworth în 1992. Apoi, în 1993, Williams și co-inculpatul Theophalis Wilson au fost condamnați pentru triplul omor.

După câteva decenii, procurorii din Philadelphia au respins condamnările pentru crimă în cazul lui Williams în ambele cazuri, după ce au găsit mărturii viciate și dovezi pe care poliția le-a ascuns încă de la început.

Williams era pasionat de tâmplărie și spera să facă din aceasta o ocupație permanentă, începând cu anul 2021, de când a fost eliberat.
„Este incredibil de tragic. Bărbatul acesta a stat zeci de ani de închisoare și a fost condamnat la moarte pentru crime pe care nu le-a comis, pentru că sistemul a eșuat. A continuat să lupte și nu a renunțat. A continuat să insiste și să încerce diferite moduri de a arăta că este nevinovat,” a relatat avocatul lui Christopher Williams, Stuart Lev.
Până și un reprezentant al procurorului districtual a ajuns să regrete moartea lui Williams pe care acum o numește, pe bună dreptate, ca fiind o adevărată tragedie.

„Ceea ce a îndurat Chris după ce a fost condamnat de două ori pe nedrept este de neînțeles”, a declarat Jane Roh, reprezentantul al procurorului districtual. „Și faptul că libertatea sa de scurtă durată a fost marcată de chinuri, pentru că Pennsylvania este unul dintre cele 12 state din SUA care nu îi compensează pe cei condamnați pe nedrept, este inadmisibil.”

Cu toate acestea, nimeni nu a fost găsit vinovat, cel puțin deocamdată, de împușcarea mortală a bărbatului declarat nevinovat, eliberat, dar a căruia viață i-a fost curmată brus de un glonț cu țintă precisă. Și aceasta deoarece din primele informații care au ajuns în media, se pare că nici o persoană nu a fost arestată pe cazul dat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *