mar. feb. 7th, 2023

Vești bune pentru acești români! Vor primi 500 de lei gratis de la stat! Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș. Se întâmplă până pe 23 decembrie.

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul școlar 2022-2023 sunt 405 mii de beneficiari care trebuie primească tichetele educaționale în valoare de 500 de lei. 160.000 de copii și-a primit deja banii în perioada septembrie-noiembrie.

190.000 de copii o să primească tichetele sociale de 500 de lei

Conform ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, încă 190.000 de copii o să primească cei 500 de lei săptămâna aceasta, până pe 23 decembrie, iar restul de 55.000 în perioada ianuarie-februarie, potrivit lui Marcel Boloș.

„Cred că mai sunt câteva de virat, dar oricum primesc toți banii înainte de sărbători. Am promis că până în data de 9 decembrie, e adevărat, dar am avut ceva probleme cu listele de beneficiari. Acum am rezolvat și primesc toți banii săptămâna aceasta, până pe 23. Mecanismul urmează să-l definitivăm în luna februarie sau până în trimestrul întâi, ca să putem face majorarea de valoare și schimbarea de mecanism. Trebuie să terminăm proiectul de ordonanță.”, a spus Marcel Boloș, potrivit edupedu.ro.

Copiii din medii vulnerabile ar putea primi bani pentru rechizite și îmbrăcăminte

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a mai declarat că, începând cu anul școlar 2023-2024, o să fie schimbat mecanismul pentru acordarea voucherelor educaționale pentru copiii din medii vulnerabile. Potrivit lui Boloș, acești copii ar putea să primească banii pentru rechizite și îmbrăcăminte înainte de începutul anul școlar.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *