lun. feb. 6th, 2023

Cotidianul britanic The Times a publicat o analiză legată de primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, pe care-l consideră „steaua carismatică în ascensiune a opoziţiei”. Sursa citată este de părere că acesta poate revitaliza opoziţia, aşa cum a procedat şi preşedintele Erdoğan cu o generaţie în urmă.

După condamnarea la închisoare a primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, în presa internaţională au fost publicate diverse articole legate de acest subiect.

Corespondentul la Istanbul a cotidianului britanic The Times, Hannah Lucinda Smith, a publicat o analiză legată de Ekrem İmamoğlu care atrage atenţia.

În analiza apărută sub titlul „Decizia de a-l condamna la închisoare pe rivalul politic al preşedintelui Erdoğan poate avea efect invers”, se vorbeşte despre Ekrem İmamoğlu ca fiind „steaua carismatică în ascensiune a opoziţiei”.

„Se opun foarte puţin presiunii exercitate de Palat”

În privinţa procesului lui İmamoğlu, în analiză se arată că „Judecarea şi condamnarea conform voinţei unei singure persoane s-a transformat într-o justiţie reconfigurată. Din 2003 şi până în prezent, Erdoğan a condus /Turcia/ mai întâi ca prim-ministru, iar acum o conduce ca preşedinte.

Generaţia de anul viitor va fi una care nu cunoaşte un alt lider şi el va candida din nou. De la tentativa de lovitură de stat din 2016, o treime dintre judecători şi procurori au fost demişi, iar în locul lor au fost numiţi simpatizanţii lor. Curţile Supreme şi instituţiile se opun foarte puţin presiunilor exercitate de Palat.”

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *