lun. feb. 6th, 2023

Joi, la ora prânzului, Ioana Băsescu a avut parte de o surpriză neplăcută când a ajuns la tribunal, unde s-a judecat ultimul termen din dosarul privind finanțarea campaniei prezidențiale a fostului președinte Traian Băsescu.

Astăzi, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au judecat dosarul privind finanțarea campaniei electorale din anul 2009, în care este judecată pentru pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. În acest dosar, Elena Udrea, atunci consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului a fost condamnată, în primă instanță, la opt ani de închisoare. Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, a primit în același dosar o sentință de 5 ani.

Scandal la procesul Ioanei Băsescu

Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Curtea de Apel București, iar şedința de judecată a avut loc la ora 12:00. Atunci când a sosit, Ioana Băsescu a fost întâmpinată de protestatarul Marian Moroșanu, poreclit și „Ceaușescu”.

„Doamna Ioana, ia uitați, cătușe roz! Cu ce parfum vă dați că mirosiți tare frumos… esența de borfaș? Când ai furat a fost bine? Miroase a esență de borfaș, escroacă!”, a ţipat acesta.

Ioana Băsescu cere continuarea procesului

Ioana Băsescu – cu o pedeapsă pe fond de 5 ani de închisoare – vrea să fie judecată în continuare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani în Dosarul Campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009. Elena Udrea, condamnată la 8 ani în același dosar, a solicitat încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei, dar cere sesizarea CEDO.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *