lun. feb. 6th, 2023

Vestea că Simona Halep a fost găsită dopată a cutremurat lumea tenisului. Fostul lider mondial a fost depistată pozitiv cu subsatanța roxadustat, la US Open, și a fost suspendată provizoriu. Simona Halep se luptă acum să-și dovedească nevinovăția, iar avocații săi au descoperit, se pare, cine este persoana care a dopat-o.

Ce se va întâmpla în procesul Simonei Halep

Simona Halep a angajat o agentia de toxicologie si farmacologie din Franța pentru a-și dovedi nevinovăția în cazul de dopaj în care este implicată și a susținut mereu că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună știință.

Avocații fostului lider mondial au stabilit strategia și se pare că au găsit o dovadă importantă că Simona Halep nu este vinovată. Este vorba despre o persoană care ar fi recunoscut că i-ar fi dat sportivei medicamentul din cauza căreia a fost depistată dopată și ar putea să apară în fața juraților în procesului care va începe în 2023. Vor fi prezentate probe, teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța.

O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu Evrenzo (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, este baza demonstrației prin care avocații români și francezi ai Simonei Halep încearcă să o scape de suspendare, notează ProSport.

Simona Halep riscă o suspendare de patru ani

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din  România, anunţa la 21 octombrie, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *