mar. feb. 7th, 2023

Pe 24 octombrie, ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner ne numea ”parteneri de încredere pentru a face față provocărilor foarte diverse ale timpului nostru”. Pe 18 noiembrie, anunța că nu suntem în stare să securizăm granița UE și că nu ne vor în Schengen. În trei săptămâni s-a schimbat totul.
Cu trei săptămâni înainte ca ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, să anunțe că nu vrea România și Bulgaria în Schengen, acesta îi transmitea ambasadorului Emil Hurezeanu o scrisoare în care puncta încrederea pe care România o stârnește Austriei în fața „provocărilor foarte diverse ale timpului nostru”, potrivit documentului obținut de Libertatea.  România era atât de convinsă de faptul că ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, e un prieten al său, încât l-a invitat să fie vorbitorul oficial de 1 Decembrie, la ambasada noastră la Viena.  În vârstă de 55 de ani, Karner este absolvent de economie al Universității din Viena. A fost consilier local încă din anul 1995 și membru al parlamentului local ca membru al  ÖVP din 2003. 
Pe 24 octombrie 2022 ministrul Karner răspunde la invitația Ambasadei României de a participa la festivitățile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României.  „Stimate domnule ambasador,  În primul rând, aș dori să vă mulțumesc pentru invitația călduroasă la recepția cu ocazia Zilei Naționale a României. Ziua Națională. Împărtășesc opinia dumneavoastră că în ultimii ani cooperarea bilaterală dintre România și Austria nu numai că s-a menținut, ci s-a adâncit”, scria Karner.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *