lun. feb. 6th, 2023

Este doliu imens în lumea sportului internațional, după ce o adevărată legendă s-a stins din viață. Cei care l-au cunoscut, spun că a fost un lider incredibil.

Echipe din NBA, jucători, directori și alții își împărtășesc gândurile cu privire la moartea antrenorului de lungă durată și triplu campion, Paul Silas. Acesta s-a stins din viață duminică, 11 decembrie la vârsta de 79 de ani.

Legenda NBA și președintele Charlotte Hornets, Michael Jordan, a spus într-o declarație că Silas a fost un „lider incredibil” și „unul dintre cei mai mari oameni din toate timpurile în jocul nostru”.

Actualii și foștii jucători din NBA, precum și alte persoane din interiorul și din jurul jocului și-au împărtășit gândurile cu privire la moartea sa.

”Plângem trecerea în neființă a fostului NBA All-Star și antrenor principal Paul Silas. Contribuțiile de durată ale lui Paul la acest sport se văd prin numeroșii jucători și antrenori pe care i-a inspirat, inclusiv fiul său, Stephen Silas, antrenorul principal al echipei Rockets.

Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei lui Paul”, este scris într-un mesaj pe contul oficial de Twitter al NBA, potrivit site-ului oficial care poartă același nume.

Paul Silas a avut o carieră de 16 ani în NBA

Silas a fost cunoscut pentru apărarea sa formidabilă și pentru recuperările sale în timpul unei cariere de 16 ani în NBA, care a inclus stagii la Hawks, Suns, Celtics, Nuggets și SuperSonics. A fost de două ori All-Star și de cinci ori selecționat în echipa All-Defensive, inclusiv în prima echipă în 1975 și 1976 cu Celtics.

Silas a fost membru al echipelor câștigătoare ale titlului de campion al lui Celtics în 1974 și 1976 și a făcut parte din echipa câștigătoare a campionatului lui SuperSonics în 1979.

Silas a fost unul dintre cei 15 jucători cu 10.000 de puncte și recuperări după ce a jucat ultimul său sezon în NBA, în 1980. Doisprezece dintre ceilalți 14 jucători de pe această listă sunt membri ai Hall of Famers, inclusiv Kareem Abdul-Jabbar, Bill Russell și Elgin Baylor.

„RIP pentru Hall of Famer, triplu campion NBA și omul meu, Paul Silas”, a scris Magic Johnson pe Twitter.

„Paul a avut o contribuție uriașă la jocul de baschet și ne va lipsi foarte mult! Cookie și cu mine trimitem rugăciunile și condoleanțele noastre întregii familii Silas”, scrie The Athletic.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *