mie. nov. 29th, 2023

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor spune că în ceea ce priveşte percepţia românilor despre maghiari lucrurile s-au schimbat un pic, dar mentalitatea a rămas aceeași.

Kelemen Hunor în anii ’90: Dacă cedaţi Transilvania, în 20 de ani ați deveni majoritari și ați prelua-o înapoi cu toată Ungaria

“Lucrurile s-au schimbat un pic, dar mentalitatea nu s-a schimbat. Dacă un tânăr este învățat la școală sau în familie că nu poți să ai încredere în maghiari, atunci el rămâne cu această impresie și mai târziu”, a spus Kelemen Hunor la Digi 24, ude a fost invitat să comenteze și decizia Austriei.

„Poți să aduci foarte ușor frica în societate spunând că ungurii vor să facă nu știu ce, că pierde ceva majoritatea; nu pierde nimic. Dacă drepturile minorității maghiare sunt respectate, asta nu înseamnă că tu ai luat ceva de la români”.

Glumă UDMR-istă pe marginea veșnicei teze „a cui e Transilvania”

Kelemen Hunor a vorbit în aceeași emisiune şi despre mentalitatea care îi învrăjbește pe români și maghiari în România, dar și despre ce ar face pentru un trai mai bun al maghiarilor în Ardeal.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *