mar. feb. 7th, 2023

Este decizia momentului la nivel naţional! Toate restaurantele aflate oriunde în România vor fi obligate să respecte aceste noi reguli. Totul se va întâmpla începând cu jumătatea lunii martie, o amânare de trei luni faţă de termenul iniţial.

Decizie importantă la nivel naţional! Se aplică la nivelul tuturor restaurantelor de pe teritoriul ţării noastre.

Termenul de implementare a ordinului ANPC privind informaţiile detaliate în meniuri a fost amânat pentru 15 martie 2023

Mai precis, este vorba despre un ordin al ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor), care trebuia să intre în vigoare în luna decembrie a acestui an, însă a fost amânat pentru luna martie a anului viitor. Este vorba despre decizia care obligă restaurantele să ofere informaţii detaliate în meniuri.

Potrivit unei informări transmise de organizaţia InfoCons, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a transmis amânarea termenului pentru 15 martie 2023, în urma consultărilor cu structurile asociative şi patronatele din HoReCa cu privire la data de aplicare a prevederilor Ordinului Preşedintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nr. 201/2022 .

Ordinul ANPC vizează atât listele meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică, precum şi site-urile operatorilor economici care primesc comenzi online pentru produse alimentare, indică Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

„Prevederile actului administrativ se referă la completarea listelor meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică, precum şi adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi online, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparatele comandate.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *