lun. feb. 6th, 2023

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că România continuă toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen. Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că, după votul din Consiliul JAI, ”nivelul relaţiilor diplomatice cu Austria va scădea”, dar demersurile pentru intrarea în Schengen vor continua.

”În conrtinuare, aşa cum am discutat cu preşedintele României, cu preşedintele PSD, vom continua toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen, pentru a ne îndeplini obiectivul naţional. Este nevoie să continuăm acest demers, din respect pentru români”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că România va continua demersurile pentru aderarea la spațiul Schengen și că va fi analizată și posibilitatea decuplării de Bulgaria.

„În acest moment, se discută cu instituțiile europene și cu președinția cehă pentru a putea să identificăm care sunt soluțiile imediate care pot fi luate, și de asemenea discutăm cu partea suedeză pentru că urmează să preia președinția de la Cehia și să analizăm oportunitatea repunerii pe agenda Consiliuluia decizie de aderare”, a spus Nicolae Ciucă.

sursa aici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *