mar. feb. 7th, 2023

Miercuri, cancelarul Karl Nehammer a declarat că unul dintre motivele principale pentru care nu se dorește intrarea României în Schengen este legat de securitate.

„Austria a trebuit să facă față la 100.000 de migranți. Este o problemă de securitate. Nimeni nu știe de unde vin acești migranți, dacă sunt traficanți sau nu. 

România şi Bulgaria nu sunt parte din Schengen, dar asta nu este o discuție politică, ci o discuție de securitate. Miza este securitatea cetățenilor noștri”, a afirmat, printre altele, Karl Nehammer, potrivit știrileprotv.ro.

”A luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil”

Europarlamentarul Eugen Tomac susține că întâlnirea cu Karl Nehammer ”a fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care a participat”.

”Guvernul de la Viena este condus, din păcate, de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole. I-am spus direct, astăzi, că este foarte aproape de a fi cel ce va anula toată simpatia pe care românii au cultivat-o de-a lungul timpului în relația cu Austria, țară pe care noi am privit-o cu multă încredere. 

A fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care am participat. Din păcate, acest om a respins orice argument rațional. A anulat orice a propus Comisia Europeană, a negat orice raport sau statistică. Pur și simplu, a luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil. 

Mai devreme sau mai târziu, România va intra în spațiul Schengen, dar această palmă nemeritată nu va fi uitată ușor de cei peste 20 de milioane de cetățeni români. 

România merită în Schengen!”, a transmis Eugen Tomac pe Facebook.  

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *