lun. feb. 6th, 2023

FIFA pare să se fi răzgândit în privința formatului de la CM 2026, găzduit de SUA, Mexic și Canada. 

Inițial, cele 48 de participante, în loc de 32, formulă în premieră, trebuiau să fie împărțite în 16 serii a câte trei naționale, dar acum presa britanică a aflat de schimbare: 12 grupe a câte 4 echipe, rezultând 104 partide, cu 40 mai multe decât în varianta actuală. 

Ar uma să se califice în „16-imi” primele două din fiecare serie plus cele mai bine opt clasate de pe locurile 3 din fiecare grupă. S-ar renunța la varianta cu 16 serii, pentru că există riscul ca ultimele meciuri să fie lipsite de miză și astfel nivelul competiției să se dilueze și să-și piardă din interes pentru asistență.

Gianni Infantino (52 de ani), președintele FIFA, a participat la un omagiu adus legendarului jucător argentinian Diego Armando Maradona, decedat în urmă cu doi ani, în urma unui stop cardiorespirator. 

La evenimentul special, organizat de cei de la CONMEBOL (n.r. – Confederația Sud-Americană de Fotbal) în centrul orașului Doha, capitala Qatarului, a fost prezentată o statuie a lui Diego Maradona, campion mondial în 1986 cu naționala „pumelor”.

„Diego Maradona este nemuritor. Diego este cu noi. Este emoționant să mă aflu aici, alături de toți cei prezenți. Aș dori să îi felicit pe cei de la CONMEBOL pentru organizarea acestui eveniment.

Când mi-au spus că vor organiza un eveniment în memoria lui Diego, nu am stat nici măcar o secundă pe gânduri. Am transmis că voi veni. Nu trebuie numai să îl omagiem pe Diego, ci și să îl celebrăm.

Mi-aș dori ca începând de acum, la fiecare Campionat Mondial să avem o zi dedicată lui Diego Maradona”, a spus Gianni Infantino, potrivit Sport.es.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *