lun. feb. 6th, 2023

Nouă cetățeni români au fost răniți într-un accident rutier ce a avut loc, sâmbătă, în Turcia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut un anunț despre incident, precizând cum s-a petrecut acesta și în ce stare se află răniții.

Nouă români, răniți într-un accident din Turcia

Conform MAE, nouă cetățeni români au suferit răni uşoare în urma accidentului rutier din Turcia în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport. Răniții au fost duși la unități medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Persoanele rănite în accidentul rutier din Turcia se află în stare stabilă, în urma rănilor ușoare pe care le-au suferit. Incidentul a avut loc după ce șoferul a pierdut controlul volanului, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile. Conducătorul auto a fost rănit, conform Antena 3.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs în cursul zilei de 3 decembrie 2022, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport.

În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile turce, pentru a obține informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și referitor la circumstanțele producerii accidentului.

MAE informează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest incident. Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turiști şi continuă dialogul cu autoritățile turce, fiind pregătit să acorde asistență consulară conform competențelor legale și în funcție de solicitări”, a transmis MAE.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *