sâm. apr. 13th, 2024

În cadrul unei emisiuni telivizate, șefa Senatului Alina Gorghiu, a vorbit despre planurile partidului pe care îl reprezintă în ceea ce privește guvernarea până în 2024, făcând o paralelă cu partidele care vor prelua conducerea după alegerile legislative din 2024.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu (PNL), a declarat, marţi, 29 noiembrie, în emisiunea Talk News de la Profit News Tv, că liberalii sunt hotărâţi să rămână la guvernare în formula actuală cu PSD până în anul 2024, când în urma alegerilor se va alege o altă conducere a țării.

Șefa senatului a reiterat mesajul premierului Nicolae Ciucă, care a anunțat ferm că fiecare va intra în cursa electorală din 2024 pe cont propriu. Alina Gorghiu a precizat că există o diferenţă care o face să creadă că PNL poate câştiga alegerile.

PSD cu PNL vor intra separat în cursa electorală din 2024

„Suntem foarte hotărâţi să rămânem la guvernare în această formulă cu PSD până în 2024, până când se va termina cu guvernarea, nu din alte motive ci pentru că a venit rezultatul la alegerile generale şi se va face desemnarea de premier. Vor fi toate cam în acelaşi timp, parlamentarele cu prezidenţialele se cam suprapun. Vom avea un ciclu de patru ani fără alegeri, vă daţi seama cât se poate construi.”, a relatat Alina Gorghiu.

Lidera a arătat că în prezent există o coaliţie guvernamentală cu PSD şi PNL, însă şi-ar face un deserviciu dacă ar gândi o alianţă politică cu aceştia în cadrul alegerilor. „Mesajul premierului a fost clar, vom merge în alegeri pe barba noastră şi cred că va fi un test”.

I-am bătut pe PSD, nu o dată!

Referindu-se la rezultatele sondajelor, Gorghiu a subliniat că este o diferenţă (n. red. între PSD şi PNL) care o face să creadă că PNL poate câştiga alegerile. „Este o diferenţă care pe mine mă face să cred că PNL poate câştiga alegerile. I-am bătut pe colegii din PSD nu odată, iar alegerile care îi dor este că noi am reuşit să câştigăm alegerile prezidenţiale, o vom face din nou.”, a arătat Gorghiu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *